Zahlédli jste ve školní jídelně milého pána s vysokou kuchařskou čepicí? Manažer kvality stravování Jiří Faltys bude několik zářijových dnů dohlížet na chod naší kuchyně.
Vaří se u nás dobře?
Dámy a pan kuchař vaří opravdu kvalitně, jsou to profesionálové. Na to, že se pohybují v relativně stísněném prostoru, dávají to skvěle.
Překvapilo vás tady něco?
Za těch čtyřicet let, co jsem v oboru, mě už myslím nic nepřekvapí. :)
Na co přesně dohlížíte? Radíte, jak lépe vařit?
Specializuji se hlavně na čerstvé suroviny – kdy je jejich sezóna, jak je zapojit do receptů, jak je krájet, jak je upravovat, které koření se k nim hodí a podobně. Dnes třeba byla ve smetanové omáčce čerstvá bazalka. A čerstvé bylinky budou i zítra.
V jakém receptu?
Ač na to nevypadám, mám rád středomořskou kuchyni, hlavně ryby. A právě rybu najdete zítra na jídelníčku. Jako přílohu nabízíme ratatouille s čerstvým tymiánem, k tomu pečené brambory, všechno podle zásad zdravé výživy, nic smaženého, nic mastného. Navíc jídlo děti krásně přivábí svou barevností. Zítra se máte na co těšit – dobrou chuť! :)
U Vršovického nádraží 950/1
101 00 Praha 10 – Vršovice
Po - Pá 7:30 - 9:30 12:30 - 13:30