Redaktorka školního časopisu sChOOL Tatiana Bobáková se během nouzového stavu vrhla na vaření. Připravila pro vás jeden stylisticky pěkně okořeněný recept na kuřecí řízek. Jak tedy podle Táni postupovat?
1. Vezměte si roušku, tašku, klíče, mobil (kdybyste se náhodou po cestě ztratili - člověk nikdy neví…) a peníze.
2. Jděte ven a namiřte si to rovnou do masny. Tam kupte kuřecí maso, nejlépe prsíčka.
3. Pak zajděte do potravin a kupte vajíčka, strouhanku, máslo nebo olej (podle chuti) a hladkou mouku.
4. Pak musíte do domácích potřeb do oddělení kuchyně a koupit pánev.
5. Vraťte se zpět domů (bez peněz).
6. Vyložte nákup.
7. Omyjte ruce, omyjte novou pánev, omyjte maso.
8. A teď trochu matematiky: Vezměte tři talíře. Do jednoho dejte přiměřené množství mouky, do druhého rozklepněte tři vajíčka a rozkvedlejte. A do třetího nasypte přiměřené množství strouhanky. A můžete třikrát hádat, kolik je „přiměřeně“.
9. Naklepejte kuřecí maso. Je to trochu jiné klepání, než když se klepete jako osika, ale vy to zvládnete.
10. Maso obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Jiné pořadí nedoporučuji.
11. Na smažení jednoho řízku si vyhraďte přibližně sedm minut. Citlivější povahy si vezmou na smažení štít z plexiskla, někdy to dost prská.
12. Naložte řízek na talíř – ne vedle, ne pod, ale na talíř.
13. Tento krok je nejdůležitější, pozorně si ho přečtěte!!! Popřejte si DOBROU CHUŤ!
14. Zakousněte se.
15. Vychutnejte si to.
U Vršovického nádraží 950/1
101 00 Praha 10 – Vršovice
Po - Pá 7:30 - 9:30 12:30 - 13:30